Plan een afspraak
Thuiswerken is het nieuwe reizen
05.03.2021

Thuiswerken doe je ZO!

Thuiswerken. Een lust of een last? Aan de ene kant: geen reistijd en een betere werk/privé balans. Aan de andere kant: het gemis van collega’s en het gevoel dat werk & privé wel heel erg in elkaar overvloeien. Hoe pak je dit aan als werkgever?

Hoe helpt ZO Bereikbaar je op weg?

Lees onze visiepaper Thuiswerken doe je ZO!

Download nu

De grote hoeveelheid onderzoeken die er in de afgelopen periode plaatsvonden, wijzen allemaal in dezelfde richting: thuiswerken wordt een blijvertje, ook na het einde van de coronapandemie. Naar huidig inzicht zal de ideale situatie zijn dat medewerkers, indien dat kan, minimaal twee dagen per week thuis of op een andere plek dan kantoor blijven werken. Dit heeft invloed op de manier van werken en op de manier van reizen. Dat vraagt om een geïntegreerde aanpak om structureel de voordelen hiervan te kunnen borgen. Denk hierbij aan voordelen als minder reistijd, minder files, minder CO2-uitstoot, lagere kantoorkosten en een kleiner (lease)wagenpark.

De nieuwe manier van werken en reizen heeft impact op iedere werkgever. Om duidelijkheid voor je medewerkers te creëren, adviseren wij je om hier een totaalbeleid voor te ontwikkelen. Hier helpen wij graag bij. Wil je zelf een start maken of inspiratie opdoen om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken? Download dan onze visiepaper “Thuiswerken doe je ZO!” vol informatie, tips en stappen om hier snel en op een overzichtelijke manier mee aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ambitieniveau
  • Organisatiecultuur en beleid
  • Financiële vergoedingen
  • Werkomgeving (kantoor, thuis en elders)
  • Voorzieningen
  • Bewust reizen (Activity Based Commuting)
  • Lekker werken (motiveren, stimuleren, verbinden, vitaliteit)

Claim jouw Thuiswerkvoucher

Wil jij ook aan de slag om thuiswerken binnen jouw organisatie blijvend te stimuleren? Wij staan klaar om je te helpen! Neem contact op en je ontvangt dan direct een voucher voor adviesuren ter waarde van €4.000,- van onze zeer ervaren mobiliteitsmakelaar Marc van der Seijs! Hij kan je ook meer vertellen over de Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen op het platform Zo werkt het, dat al door meer dan 20 organisaties in Amsterdam ondertekend is, waaronder Johan Cruijff ArenA en Gemeente Amsterdam.

Ik wil advies op maat