Plan een afspraak
28.09.2021

KarTent gebruikt ‘thuiswerken’ als (kartonnen) springplank naar succes

In 2015 startte Jan Portheine en Wout Kommer met het MKB-bedrijf ‘KarTent’. Een jaar later haakte Timo Krenn aan. Als festivalliefhebbers zagen ze hoe duizenden plastictenten een weekend lang feestvierden, alvorens ze in de prullenbak verdwenen. Zonde, dachten de oprichters van het bedrijf. Dat kan veel duurzamer en bovendien veel comfortabeler. Hoe? Met kartonnen tenten. Met dit idee ontpopte KarTent zich binnen een paar jaar tot een wereldwijd succes. Tot vorig jaar maart de wereld rood kleurde en er een grote streep ging door het festivalseizoen. Wat doe je dan? Bij de pakken neerzitten en je droom opgeven? Allesbehalve dat. Financieel directeur Krenn vertelt hoe ze ‘thuiswerken’ als springplank gebruikten naar nieuw succes.

Dat thuiswerken vele voordelen heeft, weten ze bij KarTent als geen ander. En niet zo zeer omdat ze zelf zoveel thuiswerken – dat is bij de maakindustrie lastig – maar omdat het hen uitdaagde hun horizon te verbreden.

Timo Krenn – Financieel directeur KarTent

Coronapandemie eist koerswijziging

“Toen begin 2020 het coronavirus toesloeg, viel al onze omzet compleet weg,” vertelt Krenn. “In maart kwamen we met zijn allen bij elkaar. We zeiden letterlijk: als we in dit tempo doorgaan, zijn we binnen 3 maanden failliet.” KarTent draaide haar productontwikkeling 180 graden en keek naar nieuwe kansen in de markt, zoals het faciliteren van thuiswerken. “Als een razende zijn we nieuwe producten gaan bedenken. In een maand tijd passeerden er 100 ideeën de tekentafel; van de meest briljante, tot de aller slechtste.”

Slimme en duurzame thuiswerkoplossingen

Van laptopstandaards tot postbakjes, en van zit-stabureaus tot monitorverhogers. Bij KarTent zijn de thuiswerkoplossingen inmiddels allemaal voorhanden. “We bedienen een andere markt, maar de producten passen nog volledig bij onze filosofie,” vertelt Krenn. “Wij vinden dat duurzaamheid niet opgedrongen moet worden, maar het een betere keuze moet zijn. Zo zijn we begonnen met onze kartonnen festivaltenten, en zo faciliteren we nu een fijne thuiswerkplek. Hiermee willen wij iedereen een betaalbare oplossing bieden om op een ergonomische manier thuis te kunnen werken. Zonder dat je je hele huis hoeft te verbouwen. Want als iedereen één (of meerdere) dagen thuis zou werken, komen we een stapje dichter bij een duurzame wereld.”

Ga ook aan de slag met thuiswerken

Wil jouw organisatie zich net als KarTent inzetten voor een duurzame wereld en thuiswerken een blijvende plek geven? Zorg dan voor een fijne (kartonnen) thuiswerkplek én een goed thuiswerkbeleid. We helpen je graag op weg!

Bekijk: Altijd prettig thuiswerken in 4 stappen