Plan een afspraak
Wij maken mobiliteit aantrekkelijk en bereikbaar
16.02.2022

Nieuwe deelfietsen in Amsterdam Zuidoost

The Future Mobility Network, MoveYou en Bimas Bikes realiseren mobiliteitshubs in Amsterdam Zuidoost. Met ingang van februari 2022 zijn er drie mobiliteitshubs gerealiseerd in Amsterdam met de latere toevoeging van nog meer locaties. Deze implementatie van mobiliteitshubs met deelfietsen is in samenwerking met de gemeente en zullen voor een periode van tenminste twee jaar operationeel zijn.

De hubs zijn gerealiseerd bij de metrostations Bullewijk, Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Naast deze drie hubs worden later nog acht extra locaties toegevoegd om het gebruik van deelmobiliteit door de hele stad te stimuleren. De bewoners en bezoekers van deze locaties kunnen gebruik maken van deze deelfietsen.

Dit project is een initiatief van The Future Mobility Network met als doel het aantrekkelijk en bereikbaar maken van mobiliteit. Het gebruik van de auto, trein, bus of deelvervoer zou zonder problemen moeten gaan. The Future Mobility Network wordt ondersteund door MoveYou, GoAbout en Bimas. MoveYou gelooft in het bereikbaar maken van mobiliteit. Bimas is een Nederlands fietsmerk dat veilige, betrouwbare en slimme oplossingen biedt voor persoonlijke mobiliteit. GoAbout is de leverancier van de app voor deelmobiliteit (zowel deelfietsen, deelauto’s en openbaar vervoer) en de slimme sloten waarmee de deelfietsen zijn uitgerust. Vanuit maatschappelijk perspectief wordt onder meer samengewerkt met de Buurtwerkkamer Coöperatie, een non-profit organisatie die actief werkt voor en met bewoners. Zij lopen samen met bewoners regelmatig de fietsen in Amsterdam na en zorgen er voor dat de fietsen er netjes bij staan. Het ultieme doel is een of meerdere bewoners op te leiden tot fietsenmaker.

Hoe werkt het?

Met het GoAbout BikeSharing platform kan je vandaag nog op een laagdrempelige manier van het fietsdeelsysteem gebruik maken. Download de app, registreer je eenvoudig en met één druk op de knop kan je weg fietsen. Dit kan aan de hand van een abonnement van €9,95/maand waarbij per rit de eerste 4 uur gratis zijn met daarop aansluitend €0,10 per half uur. Met dit abonnement zou het huren van een deelfiets voor de duur van een standaard werkdag slechts €0,80 kosten. Bij incidenteel gebruik geldt een starttarief van €1,90 en vervolgens €0,70 per half uur.

Voor meer informatie: