Plan een afspraak
Interessant voor werkgevers die zich oriënteren op een nieuw beleid
27.03.2023

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Huis van de Toekomst

Donderdag 9 maart 2023 vond, in samenwerking met gemeente Amsterdam,  de masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” plaats bij Huis van de Toekomst. Deelnemers waren enthousiast over de interessante middag en de handvatten die ze hebben ontvangen om met zakelijke mobiliteit aan de slag te gaan. 

Inspirerende sessie

Aanwezig waren onder andere werkgevers van rechtsbijstand bedrijf DAS en technologiebedrijven IQVIA en Epson B.V Europe. Zij deelden hun kijk op mobiliteit en bespraken waar zij als organisatie tegenaan liepen. Onze mobiliteitsexpert Marc van der Seijs vertelde over de trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, de drijfveren van werkgevers en wat er nodig is voor een succesvol mobiliteitsbeleid. Daarnaast waren Karleen Veenker en Thijs Box van Gemeente Amsterdam aanwezig om meer te vertellen over de ontwikkelingsplannen op het gebied van woningbouw en infrastructuur voor Amsterdam Zuidoostflank. Er was voor de deelnemers ruimte om eigen ervaringen en ideeën uit te wisselen met onze mobiliteitsexpert en andere werkgevers uit Zuidoost. 

Mobiliteitsplannen gemeente Amsterdam 

De Zuidoost-flank is de snelstgroeiende regio van Amsterdam. Tot 2040 staan er 52.000 woningen op de planning met bijbehorende voorzieningen. Dit betekent een toename aan reisbewegingen in het gebied.  Er wordt 192 miljoen euro uitgetrokken door de gemeente om aan de mobiliteit van de regio te werken.  

Er staan ongeveer 90 maatregelen in het programma. Dit is een samenvatting van de maatregelen: 

 • Stimuleren van gebruik van fiets en openbaar vervoer onder bewoners, bezoekers, werknemers en mensen die voor hun werk reizen. 
 • Verbeteren van de kwaliteit, (sociale) veiligheid en vindbaarheid van fietsroutes. 
 • Verbeteren van fietsroutes door nieuwe verbindingen aan te leggen en knelpunten voor fiets en auto op te lossen. 
 • Meer bussen, treinen en metro’s en een betere doorstroming voor de HOV-bussen. 
 • Verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid van stations en de omgeving. 
 • Grotere fietsenstallingen en meer deelfietsen bij stations en op andere plekken. 
 • Sturing van het autogebruik en het bieden van andere mogelijkheden, zoals parkeren op afstand, deelvervoer en buurthubs. 

 De maatregelen omvatten niet alleen de fiets, maar ook wordt er geïnvesteerd in de kwaliteit van het ov en het verbeteren van de sociale veiligheid. 

Wil je alle plannen weten? Klik dan hier.

Positieve reacties

De deelnemers waren erg te spreken over de middag. Een greep uit de reacties:

 • “Zeer interessant.”
 • “Goed programma, fijne variatie van onderwerpen.”
 • “Interessant. Heeft mij getriggerd hoe zaken aan te vliegen.”
 • “Zeer informatief.”

Blijf op de hoogte

De masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ is een gratis middagprogramma voor organisaties die met mobiliteit aan de slag willen. Hiermee willen we werkgevers uit de regio Amsterdam Zuidoost inspireren over mobiliteit zodat ze handvatten hebben om aan de slag te gaan. Maar ook werkgevers met elkaar in contact brengen.

Blijf op de hoogte van onze events en activiteiten door ons te volgen op LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!