Plan een afspraak
24.04.2023

Investeringen in fietsvoorzieningen in Zuidoost 

Gemeente Amsterdam Zuidoost is de snelst groeiende stadsdeel van Amsterdam. Tot 2040 komen er namelijk 50.000 nieuwe woningen en 33.000 extra werkplekken bij. Om het gebied in de toekomst goed bereikbaar en leefbaar te houden, heeft gemeente Amsterdam een mobiliteitsplan Zuidoostflank gepubliceerd. Met 90 maatregelen en investeringen. Door deze maatregelen wordt de onder andere bereikbaarheid van en naar Zuidoost vergemakkelijkt. Dit betekent dat jouw organisatie voor je werknemers beter bereikbaar wordt met de fiets. In dit artikel vertellen we je meer over het mobiliteitsplan.

 

Maatregelen
In het programma staan ongeveer 90 maatregelen. Hier op een rijtje een aantal van de fietsmaatregelen:

  • Stimuleren van gebruik van fiets en openbaar vervoer onder bewoners, bezoekers, werknemers en mensen die voor hun werk reizen
  • Verbeteren van de kwaliteit, (sociale) veiligheid en vindbaarheid van fietsroutes
  • Verbeteren van fietsroutes door nieuwe verbindingen aan te leggen en knelpunten voor fiets en auto op te lossen
  • Grotere fietsenstallingen en meer deelfietsen bij stations en op andere plekken

Waar
Het plan gaat over de bereikbaarheid van Amsterdam Zuidoost, de Nieuwe Kern, Amstel Business Park Zuid en Overamstel. Een deel van het gebied ligt in gemeente Ouder-Amstel.

Wanneer
Het college van burgemeesters en wethouders van Amsterdam heeft het mobiliteitsplan op 29 juni 2021 vastgesteld. De uitvoering van het plan loopt tot 2040. Elk jaar bekijken we welke van de 90 maatregelen nodig zijn om de zuidoostflank bereikbaar en leefbaar te houden terwijl het aantal woningen toeneemt. In 2023 start de uitvoering van de eerste projecten.

Meer lezen over de maatregelen? Klik dan hier voor het mobiliteitsplan Zuidoostflank.