Investeer in de vitaliteit van je medewerkers

ING

We zijn mede-initiatiefnemer van ZO Bereikbaar en staan achter de doelen van dit project om gezamenlijk ons steentje bij te dragen aan een meer duurzame en leefbare wereld. We zijn met vele initiatieven bezig om onze medewerkers te helpen met duurzame mobiliteitsoplossingen. We zijn dan ook trotse supporter van ZO Bereikbaar.

Wij dragen als volgt bij aan de bereikbaarheid van Amsterdam Zuidoost:

We stimuleren thuiswerken

ING richt zich al langer op meer flexibiliteit in het werk, waaronder thuiswerken. Wij helpen niet alleen bij het installeren van ergonomische werkplekken thuis, maar realiseren ook verschillende programma’s op wellbeing zoals ”Support voor Home schooling en effectief thuiswerken” en “purpose trainingen”. Wij bieden ook een thuiswerkpakket. Hiermee kan iedere medewerker zélf zijn of haar keuze maken op basis van een vast budget. Alleen voor wat betreft het type bureau is er geen keuzevrijheid. Door alleen een zit-sta-bureau aan te bieden, voorkomen we dat collega’s de hele dag blijven zitten.

Ook straks na corona zal thuiswerken gestimuleerd worden, we onderzoeken voor ING Nederland de juiste balans: een eerste globale inschatting is 50-50, de ene helft van de tijd op kantoor werken, de andere helft thuis. Hier zullen we ook in kaart brengen welke type bijeenkomsten geschikt zijn voor online of juist op kantoor. Ons nieuwe hoofdkantoor voldoet nu al heel goed aan de nieuwe manieren van ontmoetingen en ruimtegebruik.

We bieden een aantrekkelijk e-bike oplossing

Een derde van onze medewerkers woont binnen 10 kilometer van het werk. Daarom is er in 2020 de (e)-leasefiets met een aantrekkelijke fiscale regeling gelanceerd. Het blijkt een succes: binnen enkele dagen stond de teller al op 200 deelnemers.

Plannen voor een mobiliteitskaart

Voor 2021 werken we aan een mobiliteitskaart, waarbij medewerkers dagelijks de vrije keuze hebben met welk vervoermiddel zij naar het werk reizen. De kaart biedt transparantie en flexibiliteit en bovendien kunnen we met de juiste prikkels makkelijker een gedragsverandering richting een duurzame vervoerskeuze bereiken.

Voor meer informatie, zie ook artikel Rijksoverheid: ING zoekt naar thuiswerkbalans.

Terug naar overzichtTerug naar boven