Stap eens wat vaker op de fiets

Wil jij ontspannen aankomen op je werk, fitter worden en ook nog bijdragen aan een beter milieu? Stap dan eens op de fiets, alleen of samen met je collega’s. Is de afstand naar je werk net te ver voor een gewone fiets? Kies dan voor een e-bike, dan ben je snel en duurzaam op je bestemming.

Ik had nooit gedacht dat fietsen zou zijn
#zorelaxed

Fiets je fit

Woon jij binnen 7,5 km van je werk, dan is dat een prima fietsafstand. Je bent er zo, hebt geen last van files, blijft fit, bespaart reiskosten en het is nog duurzaam ook. Goed bezig! Woon je verder weg? Met een snelheid van 25 km/u ben je met een e-bike snel op je bestemming en krijg je altijd een heerlijk duwtje in de rug.

Als je regelmatig 30 minuten fietst, ben je:

  • 13% fitter en heb je minder kans op een hartaanval
  • Minder vaak ziek
  • Minder stressgevoelig, je fietst je hoofd lekker leeg
  • Duurzaam bezig, 10 keer minder CO2-uitstoot
  • Meer dan 7 keer zo goedkoop als de auto
  • Snel op locatie: niet zoeken naar een parkeerplek

Heb je geen fiets ter beschikking of wil je het een keertje uitproberen? In Amsterdam kan je op vele plekken fietsen huren of een ov-fiets lenen als je met de trein aankomt. Wil je eens een keertje een e-bike proberen? Je kunt ook een fietsen lenen bij één van de vele stations in Amsterdam Zuidoost. Of vraag je werkgever naar een fietsregeling voor een e-bike.

Meer tips en tools om op de fiets stappen

Ga naar de Fietsersbond

Vaker fietsen met collega’s

Voor bedrijven in Amsterdam Zuidoost hebben we allerlei leuke acties om vaker te fietsen naar het werk. Denk aan een feestelijke kick-off van het fietsseizoen, een fietsenmaker die jouw fiets op kantoor een APK-keuring geeft of de Duurzame Dinsdag! Wil je weten of jouw bedrijf al meedoet? Vraag het eens na bij je werkgever of tip hem/haar om contact op te nemen met Marc van der Seijs, mobiliteitsmakelaar van ZO Bereikbaar. We bieden kosteloos mobiliteitsadvies voor fietsstimulering en andere oplossingen.

Terug naar boven