Doe mee met fietsseizoen 2020

Fietsen biedt vele voordelen, voor medewerkers én voor jouw bedrijf. Niet alleen zijn fietsers fitter en productiever, ze dragen bij aan een duurzamer bedrijf: minder parkeerproblemen en minder verzuim. Wist je dat fietsers minder vaak ziek zijn dan niet-fietsers? Dit scheelt gemiddeld 1 à 2 werkdagen per jaar.

Wat biedt ZO bereikbaar?

Het fietsseizoen is er voor alle bedrijven in Amsterdam Zuidoost. Een kant-en-klaar pakket waarmee jij jouw medewerkers een duwtje in de rug geeft, zodat ze vaker op de (elektrische) fiets stappen. Een fiets die uiteraard goed werkt dankzij de fietsenmaker op locatie.

Het fietsseizoen loopt van 21 maart tot en met 21 oktober. Je start en eindigt het seizoen op het moment dat jouw organisatie het beste uitkomt. Een fietsseizoen bestaat uit een communicatietoolkit en een fietskalender met diverse acties en events. Afhankelijk van je eigen doelen en ambities, stel je zo je eigen fietsseizoen samen!

We helpen jouw bedrijf met het verder invullen van het fietsseizoen. Diverse elementen vormen het frame van het fietsseizoen. Ze geven jouw medewerkers sturing en houvast, wat ervoor zorgt dat ze ZO op de fiets stappen. De basiselementen van het fietsseizoen 2020 zijn:

De kick-off is een feestelijke gezamenlijke aftrap van het fietsseizoen bij jouw organisatie. Het ZO Bereikbaar-team fietst naar jullie toe met in de fietstas flyers en een korte fietspresentatie om je kick-off aan te kleden. Jullie fietsdoelen en -ambities deel je tijdens de kick-off op een ludieke manier met jouw medewerkers. Die dag is er onder andere een fietsenmaker op locatie voor een APK-keuring van de fietsen van jouw medewerkers en staan er e-bikes klaar.

Tijdens de Duurzame Dinsdag (1 september 2020) en Fiets naar je werkdag (24 september 2020) geven we fietsen een boost met verschillende activiteiten. Het fietsseizoen eindigen we ook weer gezamenlijk met jouw organisatie. We kijken welke doelen en ambities zijn bereikt en vieren de prestaties.

Fietsenmaker op locatie

Van een kapotte of slecht onderhouden fiets, wordt niemand blij. En we gaan er zeker niet vaker van fietsen. Om het fietsseizoen goed te starten, komt er een fietsenmaker bij jouw organisatie langs voor een grondige APK-keuring. Alle medewerkers mogen hun fiets gratis laten keuren (eventuele kosten voor onderdelen zijn voor eigen rekening).

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsmakelaar!

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsmakelaar!

Marc van der Seijs adviseert en checkt kosteloos jouw mobiliteitsbeleid. Ontdek ook onze vele gesubsidieerde oplossingen.

Terug naar overzicht Terug naar boven