Plan een afspraak

Een coronaproof mobiliteitsbeleid

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Daarom kunnen we ons voorstellen dat je in deze coronatijd vragen hebt over het hier en nu. Wil je jouw mobiliteitsbeleid, vergoedingenbeleid of regelingen tijdelijk aanpassen naar de dagelijkse werkelijkheid? Dan helpen we je daar vanuit ZO Bereikbaar graag mee.

Hoe helpt ZO Bereikbaar je op weg?

Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding

Maakt een werknemer minder woon-werkkilometers, dan heeft hij ook recht op minder reiskostenvergoeding. Maar we niet weten hoe lang corona ons nog thuishoudt. Daarom betalen veel werkgevers de reiskostenvergoeding gewoon door. Tegelijkertijd is thuiswerken ook niet gratis. Dan is die reiskostenvergoeding een mooie compensatie voor de thuiswerkkosten. Maar kun je deze twee vergoedingen daadwerkelijk tegen elkaar afstrepen?

Een alternatief voor de arbeidsvoorwaardelijke leaseauto

Al die leaseauto’s die nu thuis op de stoep staan. Werkgevers betalen er maandelijks wel flink voor. Zonder dat daar zakelijke kilometers tegenover staan. Onderzoek wijst uit dat de leaserijder de afgelopen maanden gemiddeld 20% minder zakelijke kilometers maakt. En dat deze lijn zich doorzet naar de toekomst. Veel medewerkers voldoen hierdoor niet meer aan de ondergrens voor een zakelijke leaseauto. Hoe ga je hier als werkgever mee om? En welk alternatief stel je daar tegenover? ZO Bereikbaar heeft het antwoord.

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsexperts!

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsexperts!

ZO Bereikbaar adviseert en checkt kosteloos jouw mobiliteitsbeleid. Ontdek onze vele gesubsidieerde oplossingen. Neem contact op met Marc van der Seijs of Daan Zegwaart.

Lege parkeerplaatsen

Corona dwingt ons na te denken over ons parkeerbeleid. Veel organisaties kennen geen of juist een star parkeerbeleid. Medewerkers werken nu en in de toekomst meer thuis. Daarom is het zaak efficiënt met bestaande parkeerruimte om te gaan. ZO Bereikbaar kan samen met jou werken aan een flexibel parkeerbeleid, waar je bijvoorbeeld kunt sturen in tijd, rechten en beschikbaarheid. We denken graag met je mee in oplossingen die bij passen bij jouw bedrijf en mobiliteitsbeleid.

Door nu in te grijpen voorkom je dure uitgaven. Het helpt medewerkers maar ook werkgevers in deze lastige tijd. Neem daarom vrijblijvend contact op voor een afspraak.

Corona protocol

Voorlopig gaan we nog niet met z’n allen terug naar kantoor. Hoe gaat iedereen straks weer naar het werk bij een verdere versoepeling van de coronamaatregelen? ZO Bereikbaar denkt hier graag over na met werkgevers in Amsterdam Zuidoost. Ontdek onze coronavervoersladder.

Terug naar boven