Plan een afspraak
Claudia Ofosuhene
Een e-bike is ideaal, want je kan gaan en staan waar je wilt en het is nog snel ook!
#zoreisik

Claudia Ofosuhene

— Freelance docent en verpleegkundige @ Zuidoost

Ik ben freelancer en ik werk in en om Amsterdam Zuidoost als docent en ook als verpleegkundige. Voor corona reisde ik meer met de auto, nu werk ik meer vanuit huis. Ik heb mijn auto verkocht en nu reis ik altijd met mijn e-bike. Sinds ik mijn e-bike heb, merk ik dat het veel makkelijker is om te reizen van a naar b, je hoeft geen parkeerplek te zoeken, je zet de fiets voor de deur en je bent er. En je blijft natuurlijk in beweging en dat is ook een voordeel.

Mijn grootste ergernis is dat ik soms moet zoeken naar de snelste route. Over het algemeen fiets ik met plezier. Oh ja, regen is mijn grootste ergernis. Als het regent, zoek ik soms een alternatief. Maar vaak ga ik wel door weer en wind op mijn e-bike. En wat zo fijn is, alles in Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar op de fiets, je bent snel op je bestemming en er zijn hele goede fietsroutes – daar ben ik heel tevreden mee.

Het is wel belangrijk om je fiets goed te verzekeren: een e-bike is een kostbaar bezit en mijn vervoersmiddel, dus ik moet wel zeker zijn dat ik altijd kan reizen. Met mijn track en trace verzekering heb ik de zekerheid om eventueel een vervangende e-bike te krijgen.

Mensen snappen niet dat ik mijn auto heb verkocht, maar die heb je echt niet nodig hoor! Ik doe alles op de fiets, echt alles. Ik blijf in beweging, ik ben sneller dan met OV en de auto in Amsterdam en je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt.