Plan een afspraak
Martijn Broekman
Ik vind het prettig om op de fiets te gaan, mijn hoofd leeg te maken en fysiek bezig te zijn.
#zoreisik

Martijn Broekman

— Leraar @ Basisschool in Zuidoost

Ik ben docent en ik werk 4 dagen in de week. Ik fiets altijd naar mijn werk, weer of geen weer. Het is zo’n 12 kilometer en op de normale fiets doe ik er ongeveer 35 minuten over, vooral nu met mijn nieuwe fiets. Het is natuurlijk ook zo dat hoe vaker je fiets hoe beter je conditie wordt dus hoe makkelijker het wordt. Als ik iets zou mogen veranderen is het de windrichting, maar dat is natuurlijk niet te doen. En de regen. Hoewel, achteraf valt het eigenlijk wel mee, 9 van de 10 keer is het wel droog. Ik zorg er well voor dat ik altijd een schoon shirt bij me heb.

Ik heb nooit OV overwogen, omdat vanuit Amsterdam West ik 10 minuten zou moeten fietsen naar de metro en daarna weer vanuit de metro naar mijn werk lopen, dan kan ik meer beter meteen fietsen. En dan heb ik al mijn work-out gehad en het is nog lekker ook. Zeker als ik terugga: na een drukke dag in de klas, zet ik lekker mijn muziekje op. Dan kan ik ontspannen, ben ik sneller thuis, veel beter dan strugglen in de drukte van de metro.

Ook fijn is dat mijn werkgever meedoet aan het fietsplan en ik krijg ook mijn kilometers vergoed. Ik vind het echt prettig om op de fiets te gaan, mijn hoofd leeg te maken en zo fysiek bezig te zijn!