Plan een afspraak
In 2020 concentreren we ons op de werkgevers met speciale mobiliteitsoplossingen, ook in deze tijden van corona.
01.07.2020

ZO Bereikbaar zet zich in voor een andere manier van reizen

Om Amsterdam Zuidoost de komende jaren bereikbaar te houden, sloegen Johan Cruijff ArenA, gemeente Amsterdam, ING en Breikers de handen ineen. Onder de naam ZO Bereikbaar zetten de partijen in op groen en zorgeloos reizen, daarmee maken we Amsterdam Zuidoost optimaal bereikbaar voor iedereen. We roepen dan ook bedrijven in de regio op om supporter te worden.

Het stadsdeel Zuidoost staat een flinke transformatie te wachten, met een toename in het aantal woningen, inwoners en arbeidsplaatsen. Tot 2040 zijn in  de zuidoostflank van Amsterdam circa 40.000 extra woningen gepland. Daarnaast komt er extra ruimte voor voorzieningen en werkgelegenheid. Deze brengen zo’n 38.000 extra arbeidsplaatsen met zich mee. Deze ontwikkelingen vinden plaats in een gebied met het grootste entertainmentcluster van Nederland met jaarlijks miljoenen bezoekers.

Ambitie ZO Bereikbaar

Deze mooie ontwikkelingen hebben tot gevolg dat de drukte in het gebied toeneemt. Om deze drukte aan te kunnen, is het belangrijk dat iedereen stilstaat bij zijn manier van reizen en hoe dat een dagje anders kan. We hebben concreet de volgende doelen voor 2025:

  • 10.000 meer fietsers in het gebied
  • Geen groei meer van het autoverkeer
  • 10% groei in samen reizen
  • 40 werkgevers als supporter van ZO Bereikbaar. Werkgevers die zetten in op spreiding van werktijden, werklocatie en aanpassingen in mobiliteitsbeleid

Speciale oplossingen voor werkgevers

ZO Bereikbaar zet zich in voor iedereen die werkt en woont in Amsterdam Zuidoost of die het gebied bezoekt voor een event, een lekker hapje eten of de winkels. In 2020 concentreren we ons op de werkgevers met speciale mobiliteitsoplossingen, ook in deze tijden van corona. ZO Bereikbaar helpt werkgevers met (kosteloos) advies en concrete proposities om hun medewerkers relaxed naar Amsterdam Zuidoost te laten reizen. Denk aan e-bike probeeracties, maatwerk voor parkeren op afstand of een slimme tool voor carpoolen. Op korte termijn helpen we werkgevers met mogelijkheden op het gebied van tijdelijk aanpassen van mobiliteitsbeleid.

Word ook supporter van ZO Bereikbaar!

Steeds meer organisaties worden supporters van ZO Bereikbaar. Het initiatief heeft grote ambities en daar is de hulp van bedrijven in Zuidoost bij nodig. Bedrijven kunnen vrijblijvend meer informatie opvragen of direct aansluiten als supporter van ZO Bereikbaar.

Naar supporters