Plan een afspraak
Handreiking ontwerpbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit 25.05.2023

Handreiking ontwerpbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Het ontwerpbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit gaat vanaf 1 januari 2024 in. Vanaf 1 januari ben je verplicht te rapporteren als jouw organisatie 100 of meer werknemers heeft. Zorg dat je jouw administratie tijdig op orde hebt. Uiterlijk 30 juni 2025 moet je de gevraagde gegevens over het jaar 2024 hebben ingeleverd. 

Lees meer

Lunchsessie ontwerpbesluit CO2-reductie 25.05.2023

Lunchsessie ontwerpbesluit CO2-reductie

Dinsdag 16 mei 2023 vond de ‘lunchsessie ontwerpbesluit CO2-reductie’ plaats in het Johan Cruijff Arena. Deelnemers hebben meer informatie gekregen over het ontwerpbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit dat per 1 januari 2024 ingaat. Daarnaast hebben ze ook handvatten gekregen hoe ze als organisatie tijdig aan de slag moeten met de rapportage. 

Lees meer

Doorbreken van oude gewoontes: werknemers stimuleren om de fiets te pakken 22.05.2023

Doorbreken van oude gewoontes: werknemers stimuleren om de fiets te pakken

Het voorjaar is begonnen! Dit betekent ook dat het fietsseizoen van start gaat. Op 25 mei is het fiets-naar-je-werk-dag. Hoe komen jouw werknemers naar kantoor? Houd de komende tijd onze website in de gaten om tips, tricks en inspiratie op te doen over mobiliteit en de voordelen van het fietsen naar werk.  

Je werknemers stimuleren om vaker de fiets te pakken staat gelijk aan gedragsverandering. Tanja stelt dat mensen bekend gedrag niet graag loslaten, wetende dat het gedrag niet goed voor je is. Men houdt vast aan dit gedrag. In dit artikel vind je tips van gedragsdeskundige Tanja van Kooten.  

Lees meer

Investeringen in fietsvoorzieningen in Zuidoost  24.04.2023

Investeringen in fietsvoorzieningen in Zuidoost 

Gemeente Amsterdam Zuidoost is de snelst groeiende stadsdeel van Amsterdam. Tot 2040 komen er namelijk 50.000 nieuwe woningen en 33.000 extra werkplekken bij. Om het gebied in de toekomst goed bereikbaar en leefbaar te houden, heeft gemeente Amsterdam een mobiliteitsplan Zuidoostflank gepubliceerd. Met 90 maatregelen en investeringen. Door deze maatregelen wordt de onder andere bereikbaarheid van en naar Zuidoost vergemakkelijkt. Dit betekent dat jouw organisatie voor je werknemers beter bereikbaar wordt met de fiets. In dit artikel vertellen we je meer over het mobiliteitsplan.

Lees meer

Waarom fietsen naar je werk (minstens) vijf keer beter is 06.04.2023

Waarom fietsen naar je werk (minstens) vijf keer beter is

Het wordt langer licht en minder koud. Ideaal weer om op de fiets naar je werk te gaan. En om medewerkers te stimuleren het zelfde te doen. Hoe help je ze in het spreekwoordelijke zadel? Op 25 mei is het nationale fiets-naar-je-werk-dag. Een ideaal moment om naar toe te werken in de interne media van je bedrijf. Bijvoorbeeld door ze attent te maken op alle voordelen van fietsen forenzen.

Lees meer

Geef je CO2-reductie een duwtje 03.04.2023

Geef je CO2-reductie een duwtje

Vanaf 1 januari 2024 moeten werkgevers met meer dan 100 medewerkers per werknemer bijhouden hoe ze van en naar hun werk reizen. Je moet dan als organisatie verantwoording afleggen over CO2 uitstoot, brandstof en kilometers. Het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit maakt de CO2 discussie een stuk actueler. Hoe kun je daar het beste wat aan doen?

Lees meer

Lunchsessie ontwerpbesluit CO2-reductie op 16 mei 30.03.2023

Lunchsessie ontwerpbesluit CO2-reductie op 16 mei

Dinsdag 16 mei organiseert ZO Bereikbaar een lunch event. Het is een gratis programma voor organisaties – uit Zuidoost – die meer willen weten de over impact van het ontwerpbesluit Co2-reductie werkgebonden personenmobiliteit op hun organisatie. 

Lees meer

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Huis van de Toekomst 27.03.2023

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Huis van de Toekomst

Donderdag 9 maart 2023 vond, in samenwerking met gemeente Amsterdam,  de masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” plaats bij Huis van de Toekomst. Deelnemers waren enthousiast over de interessante middag en de handvatten die ze hebben ontvangen om met zakelijke mobiliteit aan de slag te gaan.  

Lees meer

Invoering van Omgevingswet vertraagd. Gevolgen voor Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit 17.02.2023

Invoering van Omgevingswet vertraagd. Gevolgen voor Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

De invoering van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 januari 2024. Daarmee is ook het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld, omdat de wettelijke grondslag van het besluit gekoppeld is aan de Omgevingswet.

Lees meer

9 maart gratis masterclass en Mobiliteitsvisie gemeente Amsterdam 02.02.2023

9 maart gratis masterclass en Mobiliteitsvisie gemeente Amsterdam

De masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ is een gratis middagprogramma voor organisaties die met mobiliteit aan de slag willen. Wil jij graag aan de slag met flexibel werken en slim reizen in jouw organisatie maar weet je niet goed hoe? Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? Of wil je simpelweg sparren met andere werkgevers uit Amsterdam Zuidoost? Dan mag je deze inspirerende middag niet missen.

Lees meer

3 trends in mobiliteit om als werkgever rekening mee te houden 05.12.2022

3 trends in mobiliteit om als werkgever rekening mee te houden

Zakelijke mobiliteit is de afgelopen jaren enorm veranderd. Zo heeft de Covid pandemie grote impact gehad op de manier waarop we werken en ons verplaatsen en zijn er veel duurzame en slimme oplossingen op de markt gekomen.

Marc van der Seijs is mobiliteitsexpert bij ZO Bereikbaar én trendanalist op het gebied van zakelijke mobiliteit. Hij vertelt over de top 3 trends in (zakelijke) mobiliteit waar je als werkgever in 2023 rekening mee moet houden.

Lees meer

28.11.2022

Ben jij al klaar voor de rapportage CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit?

Het kabinet werkt aan het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit. Deze wetgeving verplicht werkgevers met minimaal 100 medewerkers om vanaf 1 juli 2023 een jaarlijkse rapportage te leveren over CO2-uitstoot (brandstof en zakelijke kilometers).

Wat betekent deze regeling voor werkgevers uit Amsterdam Zuidoost?

Lees meer

Kabinet investeert in OV en infrastructuur 15.11.2022

Kabinet investeert in OV en infrastructuur

Nederland gaat fors investeren in openbaar vervoer en infrastructuur. Een groot deel van de investeringen is bedoeld voor de infrastructuur rond woonwijken die nog gebouwd moeten worden. Mooi nieuws, want dit is belangrijk voor een betere bereikbaarheid, ook voor Zuidoost en omgeving.

Lees meer

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Banijay 03.11.2022

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Banijay

Dinsdag 1 november 2022 vond de masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” plaats bij Banijay Benelux. Deelnemers waren erg te spreken over de info en inspiratie die zij over zakelijke mobiliteit hebben opgedaan.

Lees meer

Banijay Benelux werkt naar een mobiliteitsplan op maat 25.10.2022

Banijay Benelux werkt naar een mobiliteitsplan op maat

Waar moet je beginnen als je aan de slag wilt met duurzame mobiliteit in je organisatie? Banijay Benelux (voorheen Endemol) is ’s werelds grootste internationale contentproducent. Samen met ZO Bereikbaar werken ze aan duurzame mobiliteit.  

Lees meer

Regeling rapportage CO2-uitstoot uitgesteld naar juli 2023 13.10.2022

Regeling rapportage CO2-uitstoot uitgesteld naar juli 2023

De regeling over CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit is uitgesteld. Deze gaat niet per 1 januari 2023 in, maar naar verwachting per 1 juli 2023.

Lees meer

1 november gratis masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ 11.10.2022

1 november gratis masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’

De masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ is een gratis middagprogramma voor organisaties die met mobiliteit aan de slag willen. Wil jij graag aan de slag met flexibel werken en slim reizen in jouw organisatie maar weet je niet goed hoe? Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? Of wil je simpelweg sparren met andere werkgevers uit Amsterdam Zuidoost? Dan mag je deze inspirerende middag niet missen.

Lees meer

Prinsjesdag 2022: Wat betekent het voor duurzame bedrijfsmobiliteit? 04.10.2022

Prinsjesdag 2022: Wat betekent het voor duurzame bedrijfsmobiliteit?

Dinsdag 20 september was het Prinsjesdag, de dag waarop Koning Willem Alexander de Troonrede uitsprak. Ook op het gebied van duurzame bedrijfsmobiliteit zijn er een aantal belangrijke wijzigingen voor 2023. Zo gaat de reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding omhoog. Maar ook de belasting voor bestelauto’s wordt verhoogd en meer afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Lees meer

ZO even bellen? 22.09.2022

ZO even bellen?

Om nieuwe werkgevers kennis te laten maken met de voordelen van ZO Bereikbaar hebben we de campagne ‘ZO even bellen?’ in het leven geroepen. Als kick-off van de campagne fietsten we op donderdag 22 september door Amsterdam Zuidoost. Toepasselijk op Car Free Day, de internationale autovrije dag. Verschillende werkgevers kregen van ons team een bloemetje, een fietsbel en een pakketje met uitleg over ons programma en ons supportersnetwerk.

Lees meer

In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid 09.06.2022

In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid

Mobiliteit en werkgedrag zijn door Corona op zijn kop gezet. De huidige situatie vraagt om flexibele mobiliteit- en werkoplossingen die aansluiten op de behoeften van de veelal thuiswerkende werknemers. In dit artikel delen wij onze tips & tricks voor het opstellen van een flexibel beleid. We nemen je mee in een vijf-stappenplan om te komen tot een flexibel mobiliteitsbeleid. Hierbij maken we gebruik van de mobiliteitspiramide. De treden grijpen in op elkaar. En als je ze allemaal toepast, wordt je beleid effectiever en krachtiger.

Lees meer