Plan een afspraak
In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid 09.06.2022

In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid

Mobiliteit en werkgedrag zijn door Corona op zijn kop gezet. De huidige situatie vraagt om flexibele mobiliteit- en werkoplossingen die aansluiten op de behoeften van de veelal thuiswerkende werknemers. In dit artikel delen wij onze tips & tricks voor het opstellen van een flexibel beleid. We nemen je mee in een vijf-stappenplan om te komen tot een flexibel mobiliteitsbeleid. Hierbij maken we gebruik van de mobiliteitspiramide. De treden grijpen in op elkaar. En als je ze allemaal toepast, wordt je beleid effectiever en krachtiger.

Lees meer

Eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” 25.05.2022

Eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit”

Donderdag 19 mei 2022 vond de eerste fysieke masterclass plaats in de Johan Cruijf ArenA. Hiermee willen we werkgevers uit de regio Amsterdam Zuidoost inspireren over mobiliteit zodat ze handvatten hebben om aan de slag te gaan. Maar ook werkgevers met elkaar in contact brengen. De dag eindigde met een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Johan Crijff ArenA, een van de meest duurzaamste stadions.

Lees meer

Een duurzame middag in de Johan Cruijff ArenA 05.05.2022

Een duurzame middag in de Johan Cruijff ArenA

Kom 19 mei naar de Johan Cruijff ArenA voor onze masterclass “Slim omgaan met mobiliteit”. Meld je ook aan voor de rondleiding door één van de duurzaamste stadions in de wereld en netwerk tijdens onze borrel met andere werkgevers in Zuidoost.

Lees meer

Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor mensen in de zorg 04.04.2022

Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor mensen in de zorg

Werkzaam in de zorg of het onderwijs? Ontvang nu van de gemeente Amsterdam € 100,- aan reistegoed! En maak gratis kennis met deelfietsen en deelscooters voor werk gerelateerde ritten.

Lees meer

ZO Bereikbaar onderzoekt de benchmark voor mobiliteit in Zuidoost 30.03.2022

ZO Bereikbaar onderzoekt de benchmark voor mobiliteit in Zuidoost

ZO Bereikbaar houdt een grote enquête onder de werkgevers in Zuidoost. Samen onderzoeken we de status van het mobiliteitsbeleid van organisaties in Zuidoost.

Lees meer

Nieuwe deelfietsen in Amsterdam Zuidoost 16.02.2022

Nieuwe deelfietsen in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost heeft 3 nieuwe hubs voor deelfietsen – zo wordt reizen in Zuidoost nog makkelijker en sneller dankzij The Future Mobility Network.

Lees meer

Wat Mensen Beweegt wil duurzame mobiliteit in ArenA-gebied stimuleren 25.11.2021

Wat Mensen Beweegt wil duurzame mobiliteit in ArenA-gebied stimuleren

De Hogeschool van Amsterdam en NEMO Kennislink onderzoeken in samenwerking met eventlocaties ArenA, Ziggo Dome en AFAS Live wat ervoor nodig is om bezoekers te stimuleren duurzamere reiskeuzes te maken.

Lees meer

KarTent gebruikt ‘thuiswerken’ als (kartonnen) springplank naar succes 28.09.2021

KarTent gebruikt ‘thuiswerken’ als (kartonnen) springplank naar succes

Wat doet een productiebedrijf voor festivaltenten als er een streep gaat door alle festivals? Terug naar de tekentafel. Lees hier wat de invloed van thuiswerken was (en is) voor het Amsterdamse bedrijf KarTent.

Lees meer

Feestelijke (online) bijeenkomst Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen 15.09.2021

Feestelijke (online) bijeenkomst Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen

Een jaar na de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst Flexibel werken en slim reizen, organiseert SBAB een feestelijke online bijeenkomst voor werkgevers in Metropool Regio Amsterdam. Meld je aan voor deze inspirerende sessie.

Lees meer

Zo Werkt Het lanceert de nationale Hybride Werken campagne. 26.05.2021

Zo Werkt Het lanceert de nationale Hybride Werken campagne.

Zo Werkt Het lanceert de Hybride Werken challenge en ZO Bereikbaar doet mee. Jij toch ook?

Lees meer

Onze e-business-bike probeeractie is live! 19.04.2021

Onze e-business-bike probeeractie is live!

ZO Bereikbaar start de e-business-bike probeeractie. Dit voorjaar kunnen 120 forenzen ervaren dat een e-bike een snel en aantrekkelijk alternatief om naar Zuidoost te reizen.

Lees meer

Meld je aan voor ons webinar “Thuiswerken in 4 stappen” 21.03.2021

Meld je aan voor ons webinar “Thuiswerken in 4 stappen”

Thuiswerken wordt steeds meer de norm. Hoe ga je hiermee om als werkgever? Krijg tips tijdens ons webinar “Altijd prettig thuiswerken in 4 stappen” op 30 maart 2021.

Lees meer

Word jij het gezicht van onze campagne? 19.03.2021

Word jij het gezicht van onze campagne?

We zoeken jou om onze campagne “ZO reis ik” letterlijk een gezicht te geven met échte reisverhalen. Word jij één van de gezichten van onze campagne? Meld je aan vóór 6 december en ontvang als dank een professionele portretfoto voor eigen gebruik!

Lees meer

Thuiswerken doe je ZO! 05.03.2021

Thuiswerken doe je ZO!

Wil je zelf een start maken of inspiratie opdoen om te ervaren wat er allemaal bij een aantrekkelijk thuiswerkbeleid komt kijken? Download dan onze visiepaper “Thuiswerken doe je ZO!”

Lees meer

Flexibel werken en slim reizen, ook ná corona: doe mee! 02.03.2021

Flexibel werken en slim reizen, ook ná corona: doe mee!

Wij zoeken werkgevers in Amsterdam Zuidoost die thuiswerken blijvend willen stimuleren onder hun medewerkers. Teken de samenwerkingsovereenkomst op zowerkthet.nl en ontvang gratis advies t.w.v. €4000,-

Lees meer

Word jij genomineerd als de beste (thuis)werkgever van 2020? 01.02.2021

Word jij genomineerd als de beste (thuis)werkgever van 2020?

Om het inspirerende aanpassingsvermogen van bedrijven in het afgelopen jaar te vieren, reiken wij met Zo Werkt Het op 16 maart – precies een jaar na de start van de eerste lock down – de award uit voor Beste (Thuis)Werkgever van het Jaar. Doe jij al mee? Ga naar www.zowerkthet.nl/award.

Lees meer

Hoe houden we Zuidoost bereikbaar? 18.11.2020

Hoe houden we Zuidoost bereikbaar?

Hoe houden we de Zuidoostflank van Amsterdam de komende 20 jaar goed bereikbaar? Terwijl er veel nieuwe bewoners en werkgelegenheid bij komen in dit gebied? Bekijk de opname van de livecast over het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank.

Lees meer

Corona en zakelijke mobiliteit 15.11.2020

Corona en zakelijke mobiliteit

Ontdek meer over de invloed van corona op de zakelijke mobiliteit: NZMO biedt een helder overzicht in een infographic.

Lees meer

Pas je mobiliteitsbeleid tijdelijk aan op de corona situatie 05.10.2020

Pas je mobiliteitsbeleid tijdelijk aan op de corona situatie

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Daarom kunnen we ons voorstellen dat je in deze coronatijd vragen hebt over het hier en nu.

Lees meer

Wij zetten in op meer thuiswerken 24.09.2020

Wij zetten in op meer thuiswerken

Ruim 20 werkgevers in de MRA-regio met in totaal bijna 39.000 medewerkers ondertekenden samen afspraken over het spreiden van werkdagen, werktijden en vervoermiddelen tijdens en na corona. Meer thuiswerken blijft de norm. Wie wel reist, doet dat vooral buiten de spits en wisselt bij grotere afstanden gebruik van OV, (elektrische) fiets of (deel)auto af. Dat leidt tot betere bereikbaarheid, minder files of vertragingen en schonere lucht. Uiteraard doet ZO Bereikbaar mee!

Lees meer