Plan een afspraak
Invoering van Omgevingswet vertraagd. Gevolgen voor Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit 17.02.2023

Invoering van Omgevingswet vertraagd. Gevolgen voor Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

De invoering van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 januari 2024. Daarmee is ook het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld, omdat de wettelijke grondslag van het besluit gekoppeld is aan de Omgevingswet.

Lees meer

9 maart gratis masterclass en Mobiliteitsvisie gemeente Amsterdam 02.02.2023

9 maart gratis masterclass en Mobiliteitsvisie gemeente Amsterdam

De masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ is een gratis middagprogramma voor organisaties die met mobiliteit aan de slag willen. Wil jij graag aan de slag met flexibel werken en slim reizen in jouw organisatie maar weet je niet goed hoe? Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? Of wil je simpelweg sparren met andere werkgevers uit Amsterdam Zuidoost? Dan mag je deze inspirerende middag niet missen.

Lees meer

3 trends in mobiliteit om als werkgever rekening mee te houden 05.12.2022

3 trends in mobiliteit om als werkgever rekening mee te houden

Zakelijke mobiliteit is de afgelopen jaren enorm veranderd. Zo heeft de Covid pandemie grote impact gehad op de manier waarop we werken en ons verplaatsen en zijn er veel duurzame en slimme oplossingen op de markt gekomen.

Marc van der Seijs is mobiliteitsexpert bij ZO Bereikbaar én trendanalist op het gebied van zakelijke mobiliteit. Hij vertelt over de top 3 trends in (zakelijke) mobiliteit waar je als werkgever in 2023 rekening mee moet houden.

Lees meer

Ben jij al klaar voor de rapportage CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit? 28.11.2022

Ben jij al klaar voor de rapportage CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit?

Het kabinet werkt aan het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit. Deze wetgeving verplicht werkgevers met minimaal 100 medewerkers om vanaf 1 juli 2023 een jaarlijkse rapportage te leveren over CO2-uitstoot (brandstof en zakelijke kilometers).

Wat betekent deze regeling voor werkgevers uit Amsterdam Zuidoost?

Lees meer

Kabinet investeert in OV en infrastructuur 15.11.2022

Kabinet investeert in OV en infrastructuur

Nederland gaat fors investeren in openbaar vervoer en infrastructuur. Een groot deel van de investeringen is bedoeld voor de infrastructuur rond woonwijken die nog gebouwd moeten worden. Mooi nieuws, want dit is belangrijk voor een betere bereikbaarheid, ook voor Zuidoost en omgeving.

Lees meer

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Banijay 03.11.2022

Masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ bij Banijay

Dinsdag 1 november 2022 vond de masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” plaats bij Banijay Benelux. Deelnemers waren erg te spreken over de info en inspiratie die zij over zakelijke mobiliteit hebben opgedaan.

Lees meer

Banijay Benelux werkt naar een mobiliteitsplan op maat 25.10.2022

Banijay Benelux werkt naar een mobiliteitsplan op maat

Waar moet je beginnen als je aan de slag wilt met duurzame mobiliteit in je organisatie? Banijay Benelux (voorheen Endemol) is ’s werelds grootste internationale contentproducent. Samen met ZO Bereikbaar werken ze aan duurzame mobiliteit.  

Lees meer

Regeling rapportage CO2-uitstoot uitgesteld naar juli 2023 13.10.2022

Regeling rapportage CO2-uitstoot uitgesteld naar juli 2023

De regeling over CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit is uitgesteld. Deze gaat niet per 1 januari 2023 in, maar naar verwachting per 1 juli 2023.

Lees meer

1 november gratis masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ 11.10.2022

1 november gratis masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’

De masterclass ‘slim omgaan met mobiliteit’ is een gratis middagprogramma voor organisaties die met mobiliteit aan de slag willen. Wil jij graag aan de slag met flexibel werken en slim reizen in jouw organisatie maar weet je niet goed hoe? Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? Of wil je simpelweg sparren met andere werkgevers uit Amsterdam Zuidoost? Dan mag je deze inspirerende middag niet missen.

Lees meer

Prinsjesdag 2022: Wat betekent het voor duurzame bedrijfsmobiliteit? 04.10.2022

Prinsjesdag 2022: Wat betekent het voor duurzame bedrijfsmobiliteit?

Dinsdag 20 september was het Prinsjesdag, de dag waarop Koning Willem Alexander de Troonrede uitsprak. Ook op het gebied van duurzame bedrijfsmobiliteit zijn er een aantal belangrijke wijzigingen voor 2023. Zo gaat de reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding omhoog. Maar ook de belasting voor bestelauto’s wordt verhoogd en meer afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Lees meer

ZO even bellen? 22.09.2022

ZO even bellen?

Om nieuwe werkgevers kennis te laten maken met de voordelen van ZO Bereikbaar hebben we de campagne ‘ZO even bellen?’ in het leven geroepen. Als kick-off van de campagne fietsten we op donderdag 22 september door Amsterdam Zuidoost. Toepasselijk op Car Free Day, de internationale autovrije dag. Verschillende werkgevers kregen van ons team een bloemetje, een fietsbel en een pakketje met uitleg over ons programma en ons supportersnetwerk.

Lees meer

In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid 09.06.2022

In vijf stappen naar een sterk mobiliteitsbeleid

Mobiliteit en werkgedrag zijn door Corona op zijn kop gezet. De huidige situatie vraagt om flexibele mobiliteit- en werkoplossingen die aansluiten op de behoeften van de veelal thuiswerkende werknemers. In dit artikel delen wij onze tips & tricks voor het opstellen van een flexibel beleid. We nemen je mee in een vijf-stappenplan om te komen tot een flexibel mobiliteitsbeleid. Hierbij maken we gebruik van de mobiliteitspiramide. De treden grijpen in op elkaar. En als je ze allemaal toepast, wordt je beleid effectiever en krachtiger.

Lees meer

Eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” 25.05.2022

Eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit”

Donderdag 19 mei 2022 vond de eerste fysieke masterclass plaats in de Johan Cruijf ArenA. Hiermee willen we werkgevers uit de regio Amsterdam Zuidoost inspireren over mobiliteit zodat ze handvatten hebben om aan de slag te gaan. Maar ook werkgevers met elkaar in contact brengen. De dag eindigde met een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Johan Crijff ArenA, een van de meest duurzaamste stadions.

Lees meer

05.05.2022

Een duurzame middag in de Johan Cruijff ArenA

Kom 19 mei naar de Johan Cruijff ArenA voor onze masterclass “Slim omgaan met mobiliteit”. Meld je ook aan voor de rondleiding door één van de duurzaamste stadions in de wereld en netwerk tijdens onze borrel met andere werkgevers in Zuidoost.

Lees meer

Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor mensen in de zorg 04.04.2022

Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor mensen in de zorg

Werkzaam in de zorg of het onderwijs? Ontvang nu van de gemeente Amsterdam € 100,- aan reistegoed! En maak gratis kennis met deelfietsen en deelscooters voor werk gerelateerde ritten.

Lees meer

ZO Bereikbaar onderzoekt de benchmark voor mobiliteit in Zuidoost 30.03.2022

ZO Bereikbaar onderzoekt de benchmark voor mobiliteit in Zuidoost

ZO Bereikbaar houdt een grote enquête onder de werkgevers in Zuidoost. Samen onderzoeken we de status van het mobiliteitsbeleid van organisaties in Zuidoost.

Lees meer

Nieuwe deelfietsen in Amsterdam Zuidoost 16.02.2022

Nieuwe deelfietsen in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost heeft 3 nieuwe hubs voor deelfietsen – zo wordt reizen in Zuidoost nog makkelijker en sneller dankzij The Future Mobility Network.

Lees meer

25.11.2021

Wat Mensen Beweegt wil duurzame mobiliteit in ArenA-gebied stimuleren

De Hogeschool van Amsterdam en NEMO Kennislink onderzoeken in samenwerking met eventlocaties ArenA, Ziggo Dome en AFAS Live wat ervoor nodig is om bezoekers te stimuleren duurzamere reiskeuzes te maken.

Lees meer

KarTent gebruikt ‘thuiswerken’ als (kartonnen) springplank naar succes 28.09.2021

KarTent gebruikt ‘thuiswerken’ als (kartonnen) springplank naar succes

Wat doet een productiebedrijf voor festivaltenten als er een streep gaat door alle festivals? Terug naar de tekentafel. Lees hier wat de invloed van thuiswerken was (en is) voor het Amsterdamse bedrijf KarTent.

Lees meer

Feestelijke (online) bijeenkomst Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen 15.09.2021

Feestelijke (online) bijeenkomst Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen

Een jaar na de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst Flexibel werken en slim reizen, organiseert SBAB een feestelijke online bijeenkomst voor werkgevers in Metropool Regio Amsterdam. Meld je aan voor deze inspirerende sessie.

Lees meer