Plan een afspraak
We stimuleren slim reizen naar Amsterdam Zuidoost.

Over ons

Onder de naam ZO Bereikbaar hebben de gemeente Amsterdam en een aantal grote beeldbepalende bedrijven, instanties en organisaties (zoals Johan Cruijff ArenA, ING en Breikers) zich verenigd. 

Samen geven we kleur aan Amsterdam Zuidoost en realiseren we een aantrekkelijk stedelijk centrum voor zowel bewoners, medewerkers als bezoekers. Een groene, veilige omgeving die voor iedereen optimaal bereikbaar is. Een plek waar je graag naar toe gaat en verblijft.

Amsterdam Zuidoost Flank staat aan de vooravond van een grote transformatie: tot 2040 zijn aan de Zuidoost flank van Amsterdam 40.000 extra woningen gepland. Daarnaast komt er extra ruimte voor voorzieningen en werkgelegenheid, dit brengt circa 38.000 extra arbeidsplaatsen met zich mee. Deze ontwikkelingen vinden plaats in een gebied met het grootste entertainmentcluster van Nederland met jaarlijks miljoenen bezoekers. Als we niks ondernemen, zal het autoverkeer met 100.000 voertuigen per dag toenemen in 2040, concreet op de korte termijn betekent dit een groei van 20.000-30.000 autobewegingen per dag in 2025. Tijd om hier verandering in te brengen. ZO Bereikbaar staat voor ‘moving to new mobility’: een frisse blik op mobiliteit en bereikbaarheid.

Onze ambitie is om het autoverkeer van, naar en in het gebied niet verder te laten stijgen. Wij geloven dat een andere manier van reizen haalbaar en wenselijk is. Niet altijd met de auto, maar flexibel via routes die bij de reiziger zelf passen, iedere dag weer. Ons streven is om het reizen vooral leuk en gemakkelijk te maken, zodat je straks ook echt een keuze hebt hoe je naar een concert of naar je werk gaat. Wij noemen dat duurzaam en zorgeloos reizen. Om deze ambitie waar te maken hebben we iedereen nodig: gemeente, werkgevers, evenementenlocaties, winkeliers, bewoners en uiteraard de reizigers. ZO Bereikbaar helpt daarom organisaties en reizigers door advies en het beschikbaar stellen van aantrekkelijke en effectieve oplossingen. En we zoeken supporters om ons bij deze uitdaging te ondersteunen. Doe jij mee? 

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsmakelaars!

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze mobiliteitsmakelaars!

ZO  Bereikbaar adviseert en checkt kosteloos jouw mobiliteitsbeleid. Ontdek onze vele gesubsidieerde oplossingen. Neem contact op met Marc van der Seijs of Daan Zegwaart.

ZO Bereikbaar vertaalt deze ambitie concreet naar de volgende doelen voor 2025:

  • Geen groei meer van het autoverkeer naar, van en in Zuidoost (20.000 – 30.000 extra autobewegingen in 2025 voorkomen);
  • In 2021 >40 nieuwe supporters van ZO Bereikbaar (werkgevers, instanties en organisaties) ;
  • Aanpassen van reisgedrag door een grote keuze in mobiliteit, denk aan 10.000 meer fietsers in het gebied, 10% groei in samen reizen

Terug naar boven

Word ook supporter van ZO Bereikbaar!
Samen maken we Zuidoost optimaal bereikbaar voor iedereen
#zoreisik

Word ook supporter van ZO Bereikbaar!

We hebben grote ambities en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Help je mee Zuidoost aantrekkelijk en optimaal bereikbaar houden voor medewerkers, bewoners en bezoekers? Word ook supporter en maak optimaal gebruik van de vele voordelen!

Deze organisaties gingen je al voor:

Johan Cruijff Arena Breikers Gemeente Amsterdam ING KarTent Dutch Datacenter Association Hogeschool van Amsterdam ROC Amsterdam Toogethr MobiLease

Lees verder