Plan een afspraak
Hoe houden we de Zuidoostflank van Amsterdam de komende 20 jaar goed bereikbaar?
18.11.2020

Hoe houden we Zuidoost bereikbaar?

Hoe houden we de Zuidoostflank van Amsterdam de komende 20 jaar goed bereikbaar terwijl er veel nieuwe bewoners en werkgelegenheid bij komen in dit gebied? Op 19 november werd hierover gepraat tijdens de livecast over het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank.

Er komen veel nieuwe bewoners en werkgelegenheid bij in het gebied. Al deze mensen moeten zich vlot en veilig kunnen verplaatsen. De ambitie is om de groei van het autogebruik daarbij zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe houden we dan #Amsterdam #Zuidoost, de Nieuwe Kern, Amstel Business Park Zuid en Overamstel ook in de toekomst goed bereikbaar? Welke investeringen zijn nodig om fietsen en openbaar vervoer aantrekkelijker te maken? En op welke manier kunnen werkgevers en ontwikkelaars bijdragen aan deze ambitie?

Om hier antwoord op te geven, ontwikkelden Gemeente Amsterdam, Gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank. Tijdens de livecast vanuit Pakhuis de Zwijger gaan ze met het stadsdeel, beleidsmakers en jou in gesprek. Ook twee van de initiatiefnemers van ZO Bereikbaar -Johan Cruijff ArenA en Breikers- schuiven aan.

Bekijk de opname: