Plan een afspraak
Werkzaam in de zorg of het onderwijs? Ontvang nu €100,- aan reistegoed!
04.04.2022

Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor mensen in de zorg

Medewerkers die in Amsterdam in het onderwijs of de zorg werkzaam zijn kunnen gebruik maken van de vele voordelen van deelfietsen en elektrische deelscooters. Gemeente Amsterdam biedt €100,- gratis reistegoed voor het gebruik van deelfietsen en deelscooters. Al meer dan 500 zorgcollega’s hebben hier gebruik van gemaakt.

Ilse bijvoorbeeld, zij werkt in het onderwijs in het centrum van Amsterdam. Ik gebruik de elektrische deelscooter voor mijn woon- werkverkeer, je beweegt makkelijk door de stad en de scooter maakt geen herrie’. Ook voor Sibbeliene is het een uitkomst na een lange nachtdienst in het AMC, ‘’s nachts rijdt het openbaar vervoer niet meer, ik gebruik deelvervoer dan om thuis te komen’.

Als jij in de zorg werkt en voldoet aan de voorwaarden zoals omschreven op de site Reizen als een pro van de Gemeente Amsterdam ontvang je gratis € 100,- aan reisvouchers. Deze kan je inwisselen bij de aanbieders van deelfietsen en elektrische deelscooters. Deze voertuigen staan bij OV-punten door de hele stad en zijn bedoeld voor het afleggen van de laatste woon-werkkilometers of voor zakelijke ritten in de stad.

Iedere maand kunnen maximaal 150 deelnemers van dit probeeraanbod gebruik maken. Je hebt dan twee maanden om de persoonlijke vouchers op te maken. Elke maand is het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, dus meld je snel aan! De uiterste inschrijfdatum is 25 juni, dan kan je in juli en augustus nog gebruik maken van deelvervoer.

Dit probeeraanbod is een initiatief van de gemeente Amsterdam en heeft als doel het terugdringen van korte autoritten in de stad. Ook wil Amsterdam publieke professionals meer opties bieden voor woon-werk verkeer en (zakelijke) ritten in de stad.

Ga voor meer informatie naar www.amsterdam.nl/reizenalseenpro.