Plan een afspraak
masterclass mobiliteit amsterdam zuidoost
25.05.2022

Eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit”

Donderdag 19 mei 2022 vond de eerste fysieke masterclass “Slim omgaan met mobiliteit” plaats in de Johan Cruijf ArenA. Hiermee willen we werkgevers uit de regio Amsterdam- Zuidoost inspireren over mobiliteit zodat ze handvatten hebben om aan de slag te gaan. Maar ook werkgevers met elkaar in contact brengen. De dag eindigde met een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Johan Crijff ArenA, een van de meest duurzaamste stadions.

Inspirerende sessie

Aanwezig waren onder andere collega’s van sportwinkelketen Decathlon, kinderwagenmerk Bugaboo, contentproducent Banijay, accountantbureau Grant Thornton en adviesbureau phbm. Zij deelden hun kijk op mobiliteit en bespraken waar zij als organisatie tegenaan liepen. Onze mobiliteitsexpert Marc van der Seijs vertelde over de trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, de drijfveren van werkgevers en wat er nodig is voor een succesvol mobiliteitsbeleid. Er was voor de deelnemers de ruimte om te sparren en ideeën uit te wisselen met onze mobiliteitsexpert, de Gemeente Amsterdam en andere werkgevers uit Zuidoost.

Rondleiding Johan Cruijff ArenA

De middag werd afgesloten met een exclusief kijkje achter de schermen van één van de meest duurzame stadions in de wereld: de Johan Cruijff ArenA (JCA). Maurits van Hövell, Consultant Mobiliteit & Omgeving bij JCA, vertelde over het stadion en de omgeving. Ook gaf hij een rondleiding door het Innovation center, waar JCA samen met partners aan innovatieve oplossingen werkt voor o.a. 5G-netwerkmogelijkheden, efficiënt crowdmanagement, meer veiligheid en een leefbaar en bereikbaar Amsterdam-Zuidoost. Maar ook bijvoorbeeld naar initiatieven en mogelijkheden om de bezoekerservaring te verrijken.

Positieve reacties

De deelnemers waren erg te spreken over de middag. Zij bedankten ons voor “een frisse blik op duurzame mobiliteit” en “gaan aan de slag met alternatieven voor aantrekkelijk werkgeverschap”. Dat horen we graag! Hopelijk hebben wij ze genoeg inspiratie mee kunnen geven om de volgende stappen te zetten binnen hun organisaties.

Want samen maken we Amsterdam-Zuidoost optimaal bereikbaar voor iedereen!

Geef je op voor de masterclass in september

Heb je de masterclass gemist? Geen zorgen, in september organiseren we een volgende masterclass waar je je binnenkort voor kunt aanmelden.

Heb je in de tussentijd vragen of kun je niet wachten om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met een mobiliteitsbeleid? Neem dan contact op met Marc van der Seijs.